Brede School Overvecht

De Brede School Overvecht werkt aan de best mogelijke toekomstkansen van ieder kind in de wijk Overvecht, van 0 tot 12 jaar. Om dat te bereiken werken de Brede School-partners onderling samen en stemmen hun doelen en activiteiten, in doorgaande ontwikkelingslijnen, op elkaar af. Hierdoor versterken de vaardigheden van de kinderen op verschillende terreinen (sociaal-emotioneel, cognitief, fysiek en creatief) en op verschillende momenten (binnen school en buiten school). Samen met ouders motiveert de Brede School de kinderen. De ouders volgen, stimuleren en ondersteunen hun kinderen in hun brede ontwikkeling, in het onderwijs en ook daarbuiten.


Brede School Overvecht


Deelnemende scholen: 

 


TerugDeel het met uw vrienden!

Andere partners

Zimihc

ZIMIHC (spreek uit: zimmik) is dé plek voor amateurkunst in Utrecht. Iedereen die kunst wil maken, programmeren of bekijken is van harte welkom bij onze drie theaters in de wijken Overvecht, Wittevrouwen en Zuilen. Bij ons vind je professionele theaterzalen, gezellige foyers met expositieruimte, en fijne repetitieruimtes met een unieke sfeer. Ook hebben we het hele jaar door een superleuk programma met veel gratis activiteiten. Zo zit er altijd wel een (internationaal) festival, theatervoorstelling, concert of kinderactiviteit voor je bij. We stimuleren creativiteit in de samenleving door amateurkunstenaars ruimte te bieden om te exposeren, te repeteren en op te treden, en ondersteunen bij onder andere techniek, publiciteit en kaartverkoop. ZIMIHC staat voor Zat Ik Maar In Hoog Catharijne, en bestaat voor jou. Wees welkom!

Rosa Ensemble

Het Rosa Ensemble is een eigentijds professioneel ensemble dat in de wijk Overvecht gehuisvest is. Het Rosa Ensemble werd opgericht in 1997 door een groep musici van het Utrechts Conservatorium. Muzikaal zoekt het ensemble een middenweg tussen muziek en theater, lichte en serieuze muziek, akoestisch en elektronisch, traditioneel en experimenteel en klassiek en pop. Naast vele optredens in Nederland, was het Rosa Ensemble onder andere te zien in Brazilië, Canada, Malta en het Verenigd Koninkrijk. Het Rosa Ensemble is het rolmodel, dat zich artistiek kan en wil laten uitdagen door kinderen en hun artistieke keuzes. Het Rosa Ensemble denkt artistiek mee, bezoekt scholen in Overvecht, en speelt mee op de eindpresentaties.

Facebook